Grön Motor med Green Highway på Vårmässan i Sundsvall

Tulips in a vase, focus on flower in foregroundDen 26-28 april äger årets Vårmässa rum i Sundsvall. Genom Grön Motor, en insats från Green Highway, kommer mässan att få en extra grön prägel.

Välkommen till Grön Motor och ta del av våra Green Highway-aktiviteter. Passa på att lära dig mer om grön trafik under ditt besök på vårmässan. Du har dessutom chans att bli en vinnare!

Provkör miljöbilar som är drivna av el eller gas! Alla som provkör kan också vinna en ”grön” hyrbil i vår biltävling som är sponsrad av lokala bilhandare. Vinn en weekend med en hybridbil från Toyota center eller två veckors lån av en eldriven Opel Ampera från Northcar.

Besök Green Highway i vår monter som ligger bredvid provkörningen. Lär dig mer om fossilfria transporter eller ta chansen att prata med oss om grön trafik.

  • Hos Green Highway får du bekanta dig med moderna miljöfordon. Se bilarna på nära håll och resonera med oss om hur du kan färdas utan fossila bränslen.
  • Passa även på att lära dig mer om gröna transporter under miniseminarierna fredag den 26 april, se program.
  • Hur hänger din soptunna ihop med fordonstransporter? Kom och träffa Sundsvall Energi som ger dig svaren!
  • Ansvariga från Sundsvalls kommuns fordonspark kan berätta om omställningen från bensin och diesel till el och gas. De delar också med sig av sina erfarenheter av att köra el- och gasbilar.
  • Elfordonsoffensiven infomerar om elbilar inklusive elbilar som förmånsbilar.
  • Zbee – vad är det? I vår monter finns svaret.

Vem vinner Elbilsrallyt onsdagen den 24 april? Rallyt går ut på att använda så lite energi som möjligt. Vinnaren presenteras på prisutdelningen lördagen den 27 april kl. 13:00.

www.sundsvallsvarmassa.se finns mer information om Grön Motor och Vårmässan 2013.