Dokumentation

Här hittar du dokumentation från tidigare aktiviteter som Green Highway arrangerat, t.ex. inbjudan, presentationer och program.

Frukostmöte om flytande biogas i tunga fordon
25 april 2018

Green Highway arbetar för att introducera flytande biogas i Jämtland, Västernorrland och Tröndelag. Under våren besökte Per Erik Österlund, Capable, Östersund och Sundsvall för att informera om förnybara drivmedel och vi bjöd in till ett uppföljande frukostmöte för att diskutera möjligheterna att skapa en marknad för tunga gasfordon.

Inbjudan och program

Presentationer (pdf) från dagen:

Green HyWay 2.0 – Vätgasseminarium
29 november 2017

Under dagen presenterades det senaste om vätgas och även den förstudie som genomförts om möjligheterna att producera vätgas i Green Highway.

Inbjudan och program

Presentationer (pdf) och videoklipp från dagen:

Informationsdag om biogas
19 september 2017

Information om det senaste på biogasfronten i regionen.

Inbjudan och program

Presentationer från dagen (pdf):

Produktionsanläggning för flytande biogas i Skogn, Norge. Foto: Biokraft

Produktionsanläggning för flytande biogas i Skogn, Norge. Foto: Biokraft

Vätgaskonferens – Green HyWay
20 september 2016

En konferens om ett av framtidens fordonsbränslen som redan är här! Dagen innehöll det senaste om vätgas från producenter, forskning och utveckling, politiska målsättningar, biltillverkarnas planer och transportföretagens satsningar. På plats visades vätgasdrivna bränslecellfordon som redan nu finns ute på marknaden! Konferensen arrangerades i samarbete med Vätgas Sverige.

Program

Presentationer från dagen:

Videoinspelning

Röster från Green Hyway

 

Informationsdag om biogas och tunga fordon
4 februari 2016

Inbjudan/program
Deltagarlista

Presentationer från dagen (pdf):

Workshop – Frågeställningar
Workshop – Sammanställning av svar

 

Vätgasworkshop
26 november 2013

Program
Sammanställning av resultat
Deltagarförteckning

Presentationer från workshopen (pdf):

Seminarium om biogas
17 september 2013

Hur får vi ihop biogaspuzzlet? Östersunds kommun och Green Highway bjöd in till ett seminarium om biogas som fordonsbränsle – erfarenheter, möjligheter och mervärden.

Presentationer och program

 

Ånge – en del av Green Highway
16 maj 2013, Ånge

Green Highway och Ånge kommun arrangerade tillsammans en dag om fossilfria transporter, det hölls seminarier för allmänhet och företag och på torget i Ånge kunde man provköra el- och gasbilar.

Inbjudan
Program för seminarierna
Affisch om Ånge-dagen

 

Biogass som drivstoff
15 maj 2013, Trondheim

Green Highway arrangerte i samarbeid med VRI Trøndelag, Biokraft AS og Rambøll Energi seminar om biogass i transportsektoren; muligheter, merverdier og barrierer.

Inbjudan
Program

Presentationer från seminariet (pdf):

Grön Motor på Vårmässan
26-28 april 2013, Sundsvall

Under Vårmässan i Sundsvall arrangerades Grön Motor, en insats från Green Highway som även deltog med en monter tillsammans med Sundsvalls kommun, Sundsvall Energi och Elfordonsoffensiven. Det fanns möjlighet för besökarna att provköra el- och gasbilar, tävla, få information och diskutera samt gå på miniseminarier. Under mässan var det också prisutdelning till vinnaren av Elbilsrallyt i Sundsvall som genomfördes den 24 april.

Inbjudan
Program för miniseminarier

 

Smart Living – The Mid Scandinavian Sustainability Conference
24-25 april 2013, Åre

Green Highway arrangere i samarbeid med en rekke andre aktører i Midt-Skandinavia den første Smart Living-konferansen våren 2013. Smart Living er en møteplass for næringsliv, FoU og det offentlige i regionen, fokuset er på bærekraftig utvikling.

Inbjudan och videoklipp
Program

 

Fordonsgas i kollektivtrafiken
22 mars 2013, Sundsvall

Green Highway arrangerade tillsammans med Biogas Norr, Domsjö Fabriker och AGA GAS ett seminarium om möjligheter att använda fordonsgas i kollektivtrafiken i Västernorrland.

Inbjudan

 

Næringslivsfrokost om eltaxi og elfordon i foretak
14 februari 2013, Trondheim

Green Highway og Næringsforeningen i Trondheimsregionen gjennomført et seminar om mulighetene for elfordon i foretak. Under seminariet presentere Green Highway eltaxiprosjektet og resultat derfra.

Program
Presentationer
Green Highways presentation

 

Workshop om eltrafik
4-5 februari 2013, Åre

Green Highway samlade partners och medaktörer i Åre för att planera aktiviteter inom området eltrafik. Dagarna bestod av inspirerande presentationer från alla partners och en workshop om framtida aktiviteter. Utifrån detta kommer en handlingsplan för eltrafik att tas fram.

Program

Presentationer från workshopen (pdf):

Seminarium om biogas
18 september 2012, Östersund

Green Highway och Östersunds kommun höll ett seminarium om biogas under Europeiska Trafikantveckan. Det handlade bland annat om vad som händer på nationell och regional nivå när det gäller biogas.

Program
Presentationer från seminariet

 

Seminarium om elfordon och laddinfrastruktur
13-14 juni 2012, Östersund

Green Highway bjöd in till ett seminarium om elbilar/elfordon och laddinfrastruktur i Östersund med spännande föreläsare. Stortorget var fullt av klimatsmarta bilar som deltog i Zero Rally.

Program
Presentationer från seminariet