• Föreläsning om vätgas i Östersund Föreläsning om vätgas i Östersund På väg mot en fossilbränslefri region - Är vätgas som fordonsbränsle en del av lösningen?
  • Taxi Kurir i Sundsvall utmanar och satsar på fordonsgas Taxi Kurir i Sundsvall utmanar och satsar på fordonsgas Håkan Renberg från Taxi Kurir Sundsvall Härnösand är hittills den enda taxiägaren i Sundsvall som satsar på gasdrift.
  • Gratis utlån av elbiler til foretaksflåter i Trondheim Gratis utlån av elbiler til foretaksflåter i Trondheim I perioden mai – oktober kan foretak i Trondheimsregionen låne en elbil gratis i to uker – Green Highway tar leiekostnaden.
  • Inbjudan till invigning av Sundsvalls första snabbladdstation Inbjudan till invigning av Sundsvalls första snabbladdstation Var en del av Sundsvalls och Green Highways historia och delta i invigningen av den första snabbladdstationen i Sundsvall och Västernorrland.
  • Grizzly gör klimatsmarta val Grizzly gör klimatsmarta val På Grizzlys parkering står en sprillans ny BMW i3, den första i Jämtland och den tredje som levererats i hela Sverige. Grizzlys VD Björn Wahlberg berättar att elbilen inom kort kommer att få sällskap av en laddstolpe.
  • Elbilsförarna berättar Elbilsförarna berättar Östersunds kommun och Jämtkraft har med stöd från Energimyndigheten erbjudit bidrag vid köp av elbil för att underlätta för att fler elbilar. Nu har elbilarna körts i ett par år och här kan du höra några av elbilsförarna berätta om sina erfarenheter!

     

 

Följ användningen av elbilen Peugeot iOn hos Östersunds kommun

Peugeot Osd knHär kan du se körda kilometer, energiförbrukning, minskade koldioxidutsläpp, minskad bensinförbrukning, batteristatus vid stopp, medelkörsträcka med mera. Tjänsten tillhandahålls av Saab.

Klicka på bilden nedan för att se statistik för de senaste 14 dagarna.

elbilsstatistik


Green Highway – En fossilbränslefri transportkorridor

Green Highway ska vara en korridor där människor reser och gods transporteras utan fossila bränslen. Det kan bidra till att skapa affärsmöjligheter, hållbar tillväxt, minskad miljöpåverkan och attraktiv miljö för turister och boende.

Green Highway är ett samarbete mellan de tre kommunerna Sundsvall, Östersund och Trondheim tillsammans med partners och medaktörer. Samarbetet sträcker sig hela 45 mil från Bottenhavet till Norska havet, genom tre regioner och två länder. I området finns en riklig tillgång på förnyelsebara energikällor som vind, vatten och skog. Det finns därför goda förutsättningar för att skapa ett hållbart transportsystem i Mittskandinavien.

Green Highways koncept

Projektet arbetar med:

  • Miljövänlig utveckling, innovation och turism i en grön korridor från kust till kust.
  • Omfattande utveckling och införande av hållbara transportsystem och –lösningar som baseras på förnybar energi.
  • Att ge områdets stora naturtillgångar och attraktioner en användarvänlig och hållbar utformning som också stimulerar till internationell turism.
  • Teknisk utveckling i regionen inom transportsystem och energiproduktion.
  • Att genomföra ändringar som andra bara talar om, det sker genom SÖT-samarbetet, politiskt engagemang, omfattande samarbete mellan offentliga och privata verksamheter, och praktisk handlingskraft.

Möt framtiden redan idag, delta i en spännande resa och utveckla Green Highway!

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att bidra till en fossilfri framtid.

 

loggor 130109-
Partners:
loggor partners2
Medaktörer:
loggor partners3