• Funäsdalen har fått snabbladdare Funäsdalen har fått snabbladdare Nyligen öppnades Funäsdalens snabbladdstation till glädje för alla skidåkande elbilister!
  • Bräcke – en del av Green Highway Bräcke – en del av Green Highway Green Highway besökte återigen Bräcke med seminarier, bilsalong och provkörning!
  • Föreläsning om vätgas i Östersund Föreläsning om vätgas i Östersund På väg mot en fossilbränslefri region - Är vätgas som fordonsbränsle en del av lösningen?
  • Ånge – en del av Green Highway Ånge – en del av Green Highway Green Highway besökte återigen Ånge med seminarier, bilsalong och provkörning!
  • Gratis utlån av elbiler til foretaksflåter i Trondheim Gratis utlån av elbiler til foretaksflåter i Trondheim I perioden mai – oktober kan foretak i Trondheimsregionen låne en elbil gratis i to uker – Green Highway tar leiekostnaden.

     

 

Följ användningen av elbilen Peugeot iOn hos Östersunds kommun

Peugeot Osd knHär kan du se körda kilometer, energiförbrukning, minskade koldioxidutsläpp, minskad bensinförbrukning, batteristatus vid stopp, medelkörsträcka med mera. Tjänsten tillhandahålls av Saab.

Klicka på bilden nedan för att se statistik för de senaste 14 dagarna.

elbilsstatistik


Green Highway – En fossilbränslefri transportkorridor

Green Highway ska vara en korridor där människor reser och gods transporteras utan fossila bränslen. Det kan bidra till att skapa affärsmöjligheter, hållbar tillväxt, minskad miljöpåverkan och attraktiv miljö för turister och boende.

Green Highway är ett samarbete mellan de tre kommunerna Sundsvall, Östersund och Trondheim tillsammans med partners och medaktörer. Samarbetet sträcker sig hela 45 mil från Bottenhavet till Norska havet, genom tre regioner och två länder. I området finns en riklig tillgång på förnyelsebara energikällor som vind, vatten och skog. Det finns därför goda förutsättningar för att skapa ett hållbart transportsystem i Mittskandinavien.

Green Highways koncept

Projektet arbetar med:

  • Miljövänlig utveckling, innovation och turism i en grön korridor från kust till kust.
  • Omfattande utveckling och införande av hållbara transportsystem och –lösningar som baseras på förnybar energi.
  • Att ge områdets stora naturtillgångar och attraktioner en användarvänlig och hållbar utformning som också stimulerar till internationell turism.
  • Teknisk utveckling i regionen inom transportsystem och energiproduktion.
  • Att genomföra ändringar som andra bara talar om, det sker genom SÖT-samarbetet, politiskt engagemang, omfattande samarbete mellan offentliga och privata verksamheter, och praktisk handlingskraft.

Möt framtiden redan idag, delta i en spännande resa och utveckla Green Highway!

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att bidra till en fossilfri framtid.

 

loggor 130109-
Partners:
loggor partners2
Medaktörer:
loggor partners3