En lyckad dag med ”Grön trafik Ånge”

Den 15 maj 2014 i Ånge ägde  rum en folkfest för miljöbilsentusiaster och cyklister. Även soligt väder hade vi med oss!

På torget deltog intresserade i en riktig Motor Show i Green Highway-andan. På plats fanns sammanlagt tolv miljöbilar från sju olika biltillverkare. Flera besökare tog chansen, ställde frågor om grön trafik och provkörde bilarna. Många provåkte en elcykel från Ålsta folkhögskola vilket resultaterade i en hel del skratt, rop och aha-upplevelser.

Andra aha-uppleveser serverades under ett seminarium i Folkets hus. Torsten Handler är sedan några år tillbaka en nöjd ägare av Nissan Leaf och erfaren semesterfirare med elbil i Europa. Man fryser inte på vintern i en elbil, det är inte dyrt med elbil och det går utmärkt att bila till Brighton, Storbritannien med Nissan! På seminariet deklarerade Fyrfasen att år 2015 ska Ånge få en egen snabbladdstation. Ett annat energibolag som vill satsa på laddinfrastrukturen längs Green Highway är Sundsvall Elnät. Ånge kommun och Green Highway diskuterade framtida samarbete kring eltrafik och testning av miljöfordon.

Tack alla medverkande och besökare!

torgetmånga bilareupenMekonomen 2co2kompenseraTorsten2014-05-15 12.32.00-1