Grizzly gör klimatsmarta val

i3 och Björn1b.webbPå Grizzlys parkering står en sprillans ny BMW i3, den första i Jämtland och den tredje som levererats i hela Sverige. Grizzlys VD Björn Wahlberg berättar att elbilen inom kort kommer att få sällskap av en laddstolpe där både tjänstebil och kunder med elbil får plats. På sikt kommer samtliga tre tjänstebilar i företaget att bytas ut mot elbilar och ytterligare en laddplats ska etableras.

– Elbilar är optimala för det behov vi har, korta sträckor upp till 10 mil. Dessutom är milkostnaden låg, jag funderar på att lämna tillbaka mitt bensinkort!

BMW i3 tillverkas med återvunna material och fabriken drivs av förnyelsebar energi från vindkraft. Elbilen har hela 170 hästkrafter och väger 1185 kg, hittills har den överträffat Björns förväntningar.

– Det är som vilken sportbil som helst, en premiumbil med otrolig prestanda Det är en helt annan upplevelse jämfört med andra elbilar jag provat tidigare, man blir glad av att köra den!

Elbilen är en del i arbetet med att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Allt började för några år sedan då man valde att ta bort ämnen i produktionen som var skadliga för medarbetare, kunder och miljön. Sedan dess har man gått igenom hela verksamheten för att hitta miljövänliga alternativ som ger ett bättre resultat. Företaget sorterar ut allt material som kan återvinnas och man har satsat på en ny en produktionsprinter med Svanenmärkt färg. Grizzly har skapat ett eget miljömärke, GreenLine, som innebär att produkten som erbjuds är det bästa miljövalet idag, utan extra kostnad.

– Kunden ska med starkt förtroende kunna komma till oss och inte behöva tänka på detta, vi har gjort valet åt dem. Vi vill visa att vi menar allvar genom att göra verkstad.

Hur ska man då gå tillväga som företag för att minska sin miljöpåverkan?

– Man måste göra ett viktigt val, ta reda på fakta och sedan genomföra det ärligt och trovärdigt, säger Björn.