Nordens modernaste snabbladdstation öppnad i Storlien

IMG_0182

Laddstationen invigs av Åres kommunalråd Daniel Danielsson.

Nordens mest moderna och avancerade laddstation har nu invigts vid COOP i Storlien, nära riksgränsen till Norge. Där är det möjligt att snabbladda samtliga modeller av elbilar som finns på marknaden idag.

Den nya multisnabbladdaren kan betjäna alla tillgängliga laddstandarder då den har snabbladdning av typen CCS (Combined Charging System) och CHAdeMO, samt är förberedd för 43 kW växelströmsladdning (AC). Det finns även smartladdare med fast kabel för Mode 3-laddning med typ 1-kontakt upp till 32A/230V, och med typ 2-kontakt upp till 32A/400V.

Multisnabbladdaren har plats för att ladda upp till fem elbilar samtidigt. Med senast tänkbara laddteknik är laddstationen inte bara snabb utan smart också, vilket innebär att den kan kommunicera med till exempel olika betalsystem.

IMG_0296Genom att placera laddstationen vid Storlien länkas Sveriges och Norges laddinfrastruktur samman och gör det möjligt att på ett modernt och framtidsinriktat sätt färdas från kust till kust. På köpet skapas förutsättningar för den livliga gränshandeln att bli mer miljövänlig liksom för fjälldestinationer som Storlien och Åre.

Bakom etableringen står Energimyndigheten och Transnova tillsammans med Jämtkraft, EV Power, COOP Nord, NTE och Green Highway.