Välkommen till Sundsvalls energimässa med rallyfart!

Vill du veta vem som vinner elbilsrallyt, provåka elfordon, testa att ladda en elbil eller veta mer om hur klimatpåverkan och energikostnader för boende och transporter kan minskas? Besök i så fall energimässan lördag 14 september 2013 klockan 10:00-15:00 i Nordichallen, Sundsvall.

För att på ett spännande och roligt sätt öka kunskaper om fossilbränslefria transporter och bidra till den Europeiska Trafikantveckan genomför Green Highway i samarbetet med energi- och klimatrådgivarna i kommunerna Sundsvall och Timrå ett elbilsrally klockan 11:30–14:00. Tio tävlande: beslutsfattare, politiker och kända personer från regionen (se lista nedan) ska tävla i att köra elbil så snålt och snabbt som möjligt. Eva Lohman, (M) riksdagsledamot, ska dela ut priset cirka klockan 14:10. Kom och heja på dina favoriter!

–  Det ska bli jättekul att köra elbilsrally, säger Christian Beijer, konstnär, en av deltagande. Jag önskar att alla bilar inom en snar framtid är eldrivna, tysta och luktfria. Tänk vad lugnt och skönt det ska bli. Då ska jag skaffa en elrallybil, så det blir bra att öva nu.

Förutom den vanliga mässan med en föreläsning om energieffektiv ljussättning och företag inom uppvärmning och energibesparing kan besökarna provköra el- och hybridbilar, elmoped, elcykel och segway. Alla som provåker segway kan delta i en tävling. Ta chansen, provåk och vinn! Du får dessutom guidning i att ladda elfordon.

Gratis entré.

Energimässans annons

Länk till Europeiska Trafikantveckan 2013

VÄLKOMMEN!

 

Linda Ahlenius, tillförordnad varuhuschef IKEA Sundsvall 11.30
Bill Bengtsson, näringslivschef Timrå kommun 11.30
Christina Thonman, chef Söråkers Folkets Hus 12.00
Christian Beijer, konstnär 12.00
Ingela Ekebro, platschef Östrand massabruk, SCA 12.30
Jan Johansson, vd och koncernchef SCA 12.30
Marie Selin, vd Mitthem 13.00
Lotta Björklund, vd Timråbo 13.00
Anita Öberg, vd och näringslivschef Näringslivsbolaget Sundsvalls kommun 13.30
Jörgen Berglund, (M) kommunalråd Sundsvalls kommun 13.30