Elbilsbästa Kommun 2013 – Östersund kan inte vinna!

SONY DSCMed Elbilsrekordet och enkätundersökningar har Gröna Bilister granskat kommunernas arbete för hållbar bilism. Östersund kan inte vinna eftersom det är ett vandringspris – men Gröna Bilister öser ändå beröm över kommunens arbete.

Utom tävlan finns 2011 års vinnare Östersund och regerande mästaren Helsingborg, med stöd av Jämtkraft respektive Öresundskraft. Eftersom Elbilsbästa Kommun är ett vandringspris, kan man inte åter vinna förrän tidigast efter tre år.

– Östersund och Helsingborg hade varit i den absoluta toppen i år igen, med breda satsningar på avgasfri bilism. Östersund och Jämtkraft imponerar med snabbladdare, de första smartladdarna i Europa, många elbilar i den egna verksamheten och en bred elbilsinformation till allmänheten, säger Mattias Goldmann från Gröna Bilister.

De fem finalisterna är:

  • Falun
  • Gävle
  • Jönköping
  • Malmö
  • Umeå

Elbilsbästa Kommun 2013 presenteras onsdag 3 juli på Almedalen, klockan 11 på Briggen Tre Kronor.

Läs mer om Östersunds kommuns arbete med avgasfri bilism

Läs mer om finalisterna i Elbilsbästa Kommun 2013