Green Highway utmanar Gröna Bilister & Elbilsrekordet i Sundsvall

SAMSUNGDen 12 maj 2013 var Green Highway värd för ett besök från Gröna Bilister och Mattias Goldmann under deras turné Elbilsrekordet. Genom att köra en elbil från Ystad till Haparanda vill organisationen lyfta fram avgasfri bilism och elbil som alternativ. I Sundsvall utmanades Mattias i ett elbilsrally, han deltog dessutom i prisutdelningar och samtal med kommunens politiker och tjänstemän.

Under dagen gratulerade Mattias Goldmann vinnaren i kommunens interna tävling, Hans Ekman. Gratis Hans! Under fyra månader har Sundsvalls kommun tillsammans med Renault drivit en tävling för att motivera anställda till att köra elbilar med så lite energi som möjligt.

Politiker, tjänstemän och företagare inom Green Highway utmanade Mattias i ett elbilsrally under dagen. Rallyt gick ut på att köra energisnållat med en elbil. Med i ”startfältet” fanns följande personer:

  • Ulrika Westin (Quality Hotel Sundsvall)
  • Frank Olofsson (Sundsvall-Timrå Airport)
  • Thomas Byström (Företagarna)
  • Mattias Goldmann (Gröna Bilister)
  • Lena Österlund (S) (Sundsvalls kommun)
  • Willy Johansson (MittSverige Vatten)
  • Hans Forsberg (C) (Sundsvalls kommun)
  • John Lundholm (Lokal & Maskin AB)
  • Hans Ekman (Sundsvalls kommun)
  • Elin Ädel (Lokal & Maskin AB)

Green Highway vann utmaningen och elbilsrallyt! Det är John Lundholm från företaget Lokal & Maskin AB som var energisnålast. Grattis! Jörgen Berglund, kommunalrådet i Sundsvall, korade vinnaren. Han passade även på att provåka en segway, något som John hyr ut till turister i Mellanfjärden i vanliga fall.

Besöket avslutades med ett samtal om avgasfri bilism i Sundsvall. Kommunens politiker och tjänstemän, Gröna Bilister och Green Highway diskuterade dagens utmaningar och framtida planer kring fossilbränslefria transporter.

Bilder från Elbilsrekordet i Sundsvall

Elbilsrekordet

Artikel i Dagbladet 2013-06-12

Artikel i Sundsvalls Tidning 2013-06-12

TV4 Nyheter Sundsvall 2013-06-12