Elbilsrekordet laddade i Bräcke

Elbilsrekordet 2013-06-13Den 13 juni stannade Elbilsrekordet till vid Turistbyrån i Bräcke. Det är  Mattias Goldmann från Gröna Bilister som visar Sverige att det går att åka elbil från Ystad till Haparanda. De gjorde ett stopp för laddning i Bräcke innan de åkte vidare längs Green Highway till Östersund.

I samband med laddstoppet genomfördes ett elbilsrally mellan Bräcke och Gimåns rastplats. Målet var att använda så lite energi som möjligt. Vinnare blev kommunalrådet Sven Åke Draxtén som klarade sträckan med en snittförbrukning på 14 kwh per 10 mil. Det motsvarar knappt två liter bensin.

Under dagen kunde Bräckeborna prova på både elbil och elcykel samt diskutera eltrafik. Dessutom var det lilla Storsjöodjuret Birger på plats för att visa den yngre generationen att elbilar tillhör framtiden!

Arrangemanget var ett samarbete mellan Bräcke kommun, Turistbyrån, Green Highway, Gröna Bilister, Sport och Fritid, Bilhallen Viskan, Sandström & Ljungqvist samt Härjeåns.

Läs Mattias Goldmanns krönika om besöket i Bräcke.

Läs mer om besöket i en artikel från LT.