EBUSCO elbuss til Trondheim 14. juni for showcase og presentasjon

Fredag 14. juni kommer nederlandske EBUSCO sin nye fullskala elbuss til Trondheim for presentasjon. EBUSCO er i disse dager ute på en lengre Europaturne for å vise fram bussen. Det er Green Highway som har fått EBUSCO til å ta turen ens ærend til Trondheim, som ikke stod på det opprinnelige programmet for turneen.

Bussen er en fullskala buss, måler 11,48×2,5 meter, og har en oppgitt rekkevidde på 25 mil. Ekstensiv bruk av klimaanlegg medfører et oppgitt rekkeviddetap åp ca. 20%.

EBUSCO sin buss, bygd på en kinesisk elbussplattform, er slik vi ser det en av de meste spennende og interessante løsningene vi har sett hva gjelder elbuss så langt. Den første leveransen er allerede gjort til Helsinki (Veolia).

Visning og presentasjon blir på Torvet midt i Trondheim sentrum 14/6 kl. 10-12. Bussen vil deretter kjøre til Værnes Lufthavn Stjørdal for stopp og visning.

Program finner du HER

Elbuss-Ebusco