Elbilsrally i Sundsvall

Elbilsrally 2013Den 24 april 2013 arrangerade Green Highway och energi- och klimatrådgivningen i Sundsvall ett elbilsrally. Utmaningen var att förbruka så lite energi som möjligt och rallybilen var en Renault Kangoo.

Den bäste bland sammanlagt tio deltagare blev Lars Anderson från OCABHan förbrukade 14,5 Kw/100 km i motsats till den högsta förbrukningen på 16,3 Kw/100 km, och sträckan på banan avverkades på 12 minuter. Körtiden varierade mellan 10,37 och 15,3 minuter. Det innebär att man kan köra relativt fort och använda lite energi. Deltagarna fick tekniskt stöd av representanter från City Trafikskola och hade även möjlighet att lära sig mer om elbilar.

Prisutdelningen skedde lördagen den 27 april under Grön Motor och Vårmässan i Sundsvall. Prisutdelare var Sverker Ottosson, kommunalråd i Sundsvall.