Östersund näst bästa kommun i European Mobility Award

EMW.webb

F.v. Ingegerd Krantz, Gävle kommun, Roger Persson, kommunalråd (mp) Gävle kommun, Anne Sörensson, Östersunds kommun, och Anna Lövgren, Gävle kommun.

Den 6 mars hölls en ceremoni i Bryssel där vinnaren av European Mobility Week Award korades. Östersund var finalist tillsammans med Zagreb och Gävle för arbetet med Europeiska Trafikantveckan.

Zagreb vann och Östersund och Gävle kom på delad andra plats. Ceremonin kombinerades med informativa workshops och information om möjligheter att få bidrag för Eu-projekt om hållbara transporter. Östersund och Gävle har också arrangerat en workshop om samarbete mellan städer.

– Vi gratulerar Zagreb som hade en kampanj med enormt många aktiviteter. Vi känner oss som vinnare ändå inte minst utifrån att vi blev utvalda som finalister och för att vi tillsammans med alla partners gjorde en bra kampanj. Det var en upplevelse att vara med på priscermonin som var som en mindre Oskarsgala med presentation av de tre finalisternas kampanjer och en film visades för varje finalist. Europas miljökommisonär delade ut priser och diplom, säger Anne Sörensson, Östersunds kommun.

Förra året arrangerade 2157 städer Trafikantveckan. Syftet med Trafikantveckan i Östersund är att genom motiverande och inspirerande arrangemang skapa intresse för mer hållbara resmönster hos allmänheten. Green Highway deltog som partner och arrangerade bland annat ett seminarium om biogas.

Läs mer om Trafikantveckan i Östersund

Läs mer om Trafikantveckan