Green Highway på motormässan i Paris

Nu har vi besökt Mondial de l’Automobile (Motor Show) 2012 i Paris! Vinnaren av
Miljöbilsutmaningen i Östersund, Peter Bolin från Bilbolaget Nord AB, besökte mässan den 8 oktober 2012 tillsammans med Lidia Suokko, samordnare i Green Highway. Resan var den högsta vinsten i Miljöbilsutmaningen 2012, en tävling som Green Highway genomförde i samarbete med bilhandlare i Sundsvall, Östersund och Trondheim.

Den 29:e upplagan av motormässan i Paris bjöd på många bilupplevelser! I åtta hallar och spektakulärt utformade montrar samlades fordon från hela världen. Personbilar dominerade mässan och det märktes att el- och hybridfordon var i ropet. De flesta bilproducenterna marknadsförde någon modell med teknikerna, allt från riktigt små elbilar till stora och exklusiva, kommersiellt producerade, el- och hybridfordon. Flera konceptbilar med el- och hybrid-, men även vätgas- och bränslecellstekniker introducerades.

På mässan fanns också lätta arbetsfordon, elcyklar och Segways för allmän beskådning. Det presenterades olika modeller av laddstationer och en tankstation för biogas. Besökarna kunde förflytta sig på området med hjälp av mindre elbussar, samt provköra elbilar och gokart. För intresserade fanns även möjlighet att se hur eldriften påverkas av olika parametrar och hur olika driftstekniker fungerar.

I valet av favoritbil var vi eniga, Peter och jag. Mässans snyggaste bil var Exagon Motors
Furtive-eGT.

Läs mer i Peter Bolins blogginlägg

Läs mer om Mondial de l’Automobile (Motor Show) 2012 i Paris

Vid pennan
Lidia Suokko