Bilbolaget i Sundsvall är vinnare i Miljöbilsutmaningen

Fredagen den 21 september utsågs Bilbolaget Personbilar Sundsvall AB till vinnare i kampanjen och tävlingen Miljöbilsutmaningen. En tävling som Green Highway har drivit tillsammans med Sundsvall, Östersund och Trondheim. En resa till motormässan i Paris och ”ekofika” väntar vinnarna.


Priset delades ut av Sverker Ottosson, kommunalråd i Sundsvall, och övriga två pristagare blev Bilhallen E14 AB och Bilcenter i Sundsvall AB. Tävlingen har pågått sedan april i år och gått ut på att sälja flest antal fordon inom den statliga miljöbilsdefinitionen

– Miljöbilsutmaningen är ett roligt sätt att arbeta för att öka miljövänliga och fossilfria transporter i Sundsvall, inom Green Highway och i Sverige, säger Sverker Ottosson, kommunalråd i Sundsvalls kommun. År 2030 ska vi endast ha förnybar energi i fordonen och vara helt oberoende av fossila drivmedel. Ett tufft mål att uppnå! För att uppfylla målet behöver hela samhället engageras och entusiasmeras. Bilhandlarna har en mycket viktig roll i den omställningen.

– Miljöbilsutmaningen har pågått längs hela Green Highway, i Sundsvall, Östersund och Trondheim (SÖT), säger Lidia Suokko, samordnare i Green Highway, Sundsvalls kommun. Tävlingen gick ut på att under perioden april-september sälja högst andel miljöbilar, det vill säga bilar som släpper ut max 120 g koldioxid per km. De olika miljöbilarna har blivit poängsatta så att högst antal poäng har getts till elbilar och lägst för diesel- och bensinbilar. De tre bästa försäljarna från respektive stad får nu besöka den

årliga motormässan i Paris under hösten. Personalen hos den bästa bilhandeln bjuds även på ”ekofika”.

Läs mer om Miljöbilsutmaningen och se vilka företag som deltagit