Test av el- och hybridbilar under back-SM i Sundsvall

Lördagen den 25 augusti deltar tre eldrivna fordon inom Green Highway-samarbetet i en uppvisningsklass i SM på Södra berget i Sundsvall. Bilhallen E14, Northcar och Sundsvall Energi låter sina el- och hybridbilar bli provkörda av representanter från Posten och Taxi Sundsvall.

– Det är jätteroligt att vi får chansen att visa upp el- och hybridbilar i ett sådant här sammanhang, säger Lidia Suokko som är samordnare för Green Highway på Sundsvalls kommun. Under provkörningen kommer både små och medelstora bilar att visas upp, och det här blir en spännande aktivitet för att göra el- och hybridfordon mer kända.

– Det känns jättekul att vara med i tävlingen! Speciellt eftersom vi har många el-bilar inom posten i dag, vart fjärde fordon inom brevbäringen är ett el-fordon, säger Emmeline Lundström utvecklingschef på Posten.

Tid: Lördag kl. 10.00-16.00
Plats: Södra berget i Sundsvall

Kontaktperson: Lidia Suokko, samordnare i Green Highway, Sundsvalls kommun, tfn 073-271 19 47.

Om Green Highway
Green Highway är ett samarbete mellan Sundsvall, Östersund och Trondheim för att skapa en transportkorridor fri från fossila bränslen. En viktig del i det här arbetet är eltrafik. För att underlätta för privata och offentliga aktörer med en övergång till fossilbränslefria alternativ så samorganiserar Green Highway backtävlingen med Sundsvalls Motorklubb. Visning av fordonen och information är möjlig under SM.

Green Highway ska vara ett grönt stråk av tillväxt mellan Sundsvall, Östersund och Trondheim.