Mads Østberg vann Zero Rallyt 2012

Det skiljde sekunder i täten , men vid målgang i Trondheim var Mads Østberg vinnare.
Han slog Patrick Sandell med 1.1 sekund.


Tillsammans med kartläsare och kjæreste Veronica Engan körde Mads sig till seger i Zero Rally 2012 längs Green Highway. Han befäster därmed sin position som Nordens bästa klimabilschaufför.

På en hederlig tredjeplass i årets rally kom Marius Aasen med kartläser Marlene Engan bara 2 sekunder bakom Østberg.

Det var minimala mariginaler som skiljde de tre första placerade och alla körde Tesla Roadster, den bil som vunnit flest gånger i Zero Rallyts historia.

Den fullständiga resultatlistan finns på följande länk; http://www.zerorally.no/meld-deg-paa.

I Zerorallyt deltog 56 ekipage i bilar som drevs m el, vätgas eller biogas, vilket gör att Zero till världens troligen största rally för enbart bilar på förnybara drivmedel.

Att minska användningen av fossila bränslen i transportsektorn är en av våra största utmaningar. Det var väldigt positivt att se att det redan nu finns så många bilar som drivs med förnyelsebara drivmedel och el att välja på och som fungerar att köra biltävlingar med; säger Anne Sörensson, Green Highwayprojektet som också var medarrangörer.

Rallyt var utformat av norska och svenska bilsportförbunden och följer Green Highway, som är världens längsta elladdinfrastruktursträcka och nationell teststräcka för att underlätta elbilskörning mellan Sverige och Norge.